Pioneer

Pioneer Corporation është një korporatë shumëkombëshe që specializohet në produktet argëtuese dixhitale, me qendër në Kawasaki, Kanagawa, Japoni. Kompania u themelua nga Nozomu Matsumoto në 1938 në Tokio si një dyqan riparimi radioje dhe altoparlantësh, dhe presidenti i saj aktual është Susumu Kotani.

Pioneer luajti një rol në zhvillimin e TV kabllor ndërveprues, lojtarin Laser Disc, luajtësin e parë automobilistik Compact Disc, stereo-n e parë të ndara të makinës në fytyrë, teknologjinë Supertuner, regjistrimin DVD dhe DVD, ekran plazma (me markë Kuro) dhe Organic LED ekran (OLED). Kompania punon me disk optik dhe teknologji të shfaqjes dhe produkte softuerësh dhe është gjithashtu një prodhues. Korporata Sharp mori 14% të aksioneve në Pioneer në 2007, e cila është ulur në 9%, por Sharp mbetet ende aksioneri më i madh i Pioneer Corporation, i ndjekur nga Honda Motor Co., Ltd. i cili zotëron afërsisht 4% të aksioneve të Pioneer pas një memorandum midis dy kompanive në 2010 për të forcuar lidhjet e biznesit.

Në Mars 2010, Pioneer ndaloi prodhimin e televizioneve, të njoftuar më 12 Shkurt 2009. Më 25 Qershor 2009, Sharp Corporation ra dakord të formonte një ndërmarrje të përbashkët mbi biznesin e tyre optik që do të quhej "Korporata e Projektimit dhe Prodhimit Dixhital Pioneer".

Nuk ka produkte në këtë seksion