Kthimet


Nëse artikulli i blerë arrin i dëmtuar ose i gabuar, mund ta ktheni atë për një rimbursim. Nëse e keni ndryshuar mendjen dhe dëshironi ta ktheni Porosinë tuaj , mund ti kërkoni shitësit nëse ata do të pranojnë një kthim.


Nëse i keni kërkuar shitësit tuaj për të ju ndihmuar me një problem dhe ata nuk janë në gjendje ta zgjidhin atë për ty brenda 3 ditëve punë, mund të na kërkoni që t'ju ndihmojmë. Kur diçka shkon keq me një porosi, shumica e shitësve bëjnë çmos për të rregulluar gjërat për ju. Ndonjëherë, megjithatë, ata nuk janë në gjendje të zgjidhin çështjen tuaj ose nuk mund të beni një marrëveshje me ta. Kur kjo ndodh, ju mund të kërkoni që SuperDyqani të nderhyjë dhe të ndihmojë.


Kthimet

Superdyqani i mundeson cdo bleresi te ktheje Produktin ne keto raste

1. Nese produkti i marre ndryshon nga produkti i blere

2. Nese produkti ka demtime


Nese Shitesi refuzon te marre produktin ne kthim dhe te ju demshperbleje Duke u bazuar ne pikat tona te mesiperme atij shitesi i mbyllet llogaria ne superdyqani.com

Superdyqani nuk nderhyn kur .

Disa Shembuj

1 Ju keni porositur nje pale kepuce numer 42 dhe kepucet qe ju kane ardhur jane po numer 42

2 Produkti qe e keni blere nuk ju pelqen per nje arsye apo nje tjeter

Kto i zgjidhni me shitesin.

Lexoni termat Dhe Kushtet e Shitesit