5fc4d53cd355c.jpg?1606735258887


Si Funksionon Transporti i Produkteve nga shitesi tek bleresi dhe anasjelltas

Nese blen nje produkt nga Dyqani  (A) i cili ndodhet ne Shkoder dhe ju jeni ne Korce

Transporti i pakos nga Dyqani deri tek ju behet me nje agjensi te dyte Shembull " DHL,Posta Shqiptare,APD, Albanian Courier, dhe shume e shume posta te tjera" 

Transporti i kesaj pakoje varion nga 100 -500 leke Per pako/ 

Cmimin e transportit e vendosin disa faktore.Kemi dhe Variantin 2 ku dyqanin nga ku ju po bleni produktin eshte ne te njejtin qytet ku ju Banoni.

Shembull , Ju banoni ne Tirane dhe Dyqani nga ku ju po bleni eshte po ne tirane .

Ne kete rast Kostoja e transportit nuk i kalon me shume se 100 leke .

ka plot raste ku vete shitesi  e sjell pakon tek dera e shtepise suaj pa ndermjetesimin e nje kompanie private qe ta kryej si sherbim.


Kujdes Poste Falas Nuk ka dhe nuk egziston dicka e tille pasi sherbimi nga pika (A) ne Piken (B) ka nje kosto e cila paguhet gjithmone nga bleresi .

Kosten e transportit po e marrim Fikse (300Lekë)


çfare do te thote nje shites kur ai thote  se ky produkt vjen tek ju me poste falas

Varianti 1

Produkti eshte blere me kosto 1000 Lekë

Shitesi kete produkt jua shet me kosto 1500Lekë dhe transport falas. 

ne kete rast shitesi ka fituar 1500Lekë - Transportin 300Lekë - Koston e blerjes 1000Lekë - 200 Leke.


Variantin 2 

Produkti eshte blere me kosto 1000 Lekë

Shitesi kete produkt jua shet me kosto 1200Lekë + 300 Lekë Transport. 

Kto Ishin 2 variante kur ju bleni 1 produkt nga i njejti shites.
Cfare kur ju bleni online me shume se nje produkt po nga i njejti shites apo dyqan

Varianti 1

Produkti eshte blere me kosto 1000 leke

Shitesi kete produkt jua shet me kosto 1500 dhe transport falas. 

Totali qe ju keni paguar  ne kete rast eshte 3 x 1500 = 4500 leke

ne kete rast shitesi ka fituar  (3 x 1500 ) - (3 x 1000) - 300 leke Poste/

ose e thene ndryshe 4500 -3000 -300 = 1200 LekeVarianti 2

Produkti eshte blere me kosto 1000 leke

Shitesi kete produkt jua shet me kosto 1200 + Transport . 

Totali qe ju keni paguar  ne kete rast eshte 3900 leke

(3 x 1200) + 300 Transportin

ne kete rast shitesi ka fituar  (3 x 1200 ) - (3 x 1000) = 600 leke


Dhe Njehere Nuk egziston dicka si :

Produkti eshte blere me kosto 1000 Lekë

Shitesi kete produkt jua shet me kosto 1200Lekë dhe transport falas. 

Perfundimin Nxirreni vete ;)